Noaptea in Fagaras | Bogdan Photography Noaptea in Fagaras | Bogdan Photography

Noaptea in Fagaras

Timpul curge fără ca noi sa putem face ceva pentru a-l opri. Si totuși putem folosi acest atribut al timpului în avantajul nostru cînd vine vorba de fotografie.

O modalitatea des întîlnita de a transforma o scena aparent banala în una care captează atenția privitorului este folosirea unor timpi lungi de expunere, astfel încît elementele care apar în fotografie, ca creeze impresia de mișcare.

Fie ca este vorba despre oameni sau automobile în mișcare, nori sau plante în bătaia vîntului, o apa curgătoare, sau orice alt elemente care își schimba poziția în raport cu timpul, efectul din aceste fotografii cu timp lung de expunere este de multe ori fascinat, întrucît fotografia este în mod exclusiv metoda prin care putem vedea într-o singura clipa ce s-a întîmplat într-o perioada mai lunga de timp.

Trebuie stăpînita tehnica pentru a ști sa alegem intervalul de timpul potrivit; o expunere prea scurta poate avea ca efect o imagine statica, fără elemente în mișcare, pe cînd una prea lunga poate exagera efectul de mișcare.

Detalii tehnice: Nikon D300, Nikkor 10-24 @f/8, 10 secunde, trepied

Read more:
carabus
Carabus (3)

Close