Cetatea Rupea | Bogdan Photography Cetatea Rupea | Bogdan Photography

Cetatea Rupea

Pe drumul dinspre Brașov spre Sighișoara, pe partea dreapta se vede aceasta veche fortăreața, care domina regiunea. Din întâmplare am bătut de foarte multe ori aceasta bucata de drum, atât în timpul zilei, cât și noaptea, iar după lăsarea întunericului cetatea este foarte frumos iluminata.

Îmi place sa fotografiez cu soarele in fata, deși aceasta practica nu este încurajata în general, lucru care nu este total greșit  pentru ca poate genera mai multe probleme decât beneficii (lens flare, expunere greșita, contrast prea mare, etc). Cu toate acestea,  dacă ști cum sa setezi și sa folosești camera foto, soare da valoare unei fotografii care fără el poate ar fi fost anosta.
Efectul de “stea”, care se observa, se obține foarte ușor folosind diagrame mici, f/16 sau chiar mai mici dacă obiectivul permite (f/22 – f/32).

Nu in ultimul rând  fotografierea în format RAW este utila în asemenea situații  pentru a putea recupera cât mai multe detalii din zonele supra sau sub expuse, dacă  gama tonala tonala a scenei fotografiate este mai mare decât cea a aparatului vostru.

Read more:
Desen cu lumina

Cuvîntul fotografie vine din limba greaca și în traducere libere ar însemna "sa desenezi cu lumina".

Close